Skip to content

Vilka fantastiska konsulter vi på Add Up Bemanning har.

Vilka fantastiska konsulter vi på Add Up Bemanning har.

När Teklit kom till Sverige från Eritrea 2014 hamnade han utanför Torsby i Värmland och visste inte riktigt vad han skulle vänta sig. Efter att ha fått sitt uppehållstillstånd flyttade han till Falköping, dit en bekant flyttat tidigare. Några turer senare jobbar han nu som montör på Skaraverken via bemanningsföretaget Addup Bemanning. Bemanningsföretagen öppnade dörren till arbetsmarknaden för Teklit.

– Jag började med att läsa SFI och tänkte att jag skulle utbilda mig till snickare. Jag hade gjort mycket snickeri hemma i Eritrea. Där fixade vi allt själva så jag tänkte att jag redan hade bra erfarenhet. Så jag läste till möbelsnickare i Tibro på 80 procent samtidigt som jag fortsatte med SFI på 20 procent.

Efter utbildningen var det dags att söka jobb, men det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort.

– Det var svårt. Jag kom till intervju ett par gånger men hade först problem då det krävdes körkort. Jag skaffade körkort och truckkort, men saknade fortfarande erfarenheter från jobb i Sverige. För att få jobben jag sökte ville de att jag skulle ha fem års erfarenhet och det är inte så lätt att skaffa om man inte får ett första jobb. Då blev istället bemanningsföretaget det som gjorde att jag kunde få jobb.

Bemanningsföretagen öppnade dörren till arbetsmarknaden Teklit fick först ett jobb hos ett bemanningsföretag med lokalisering i Vårgårda. Det uppdraget tog slut efter ett halvår. Men där hade Teklit lärt känna Andreas som senare börjat jobba på Addup Bemanning och som erbjöd honom ett jobb.

– Det var väldigt svårt för mig att söka jobb själv eftersom jag inte har arbetserfarenheter från Sverige att visa upp och inte pratar perfekt svenska. Men via Addup får jag jobb på företag utan att själv behöva gå på intervju. Det skapar helt andra möjligheter.

Han har nytta av sina kunskaper och fortsätter lära sig nytt. Nu har Teklit jobbat hos Addup Bemanning i ett år. Det senaste halvåret har han jobbat som montör hos Skaraverken.

Teklit beskriver att det finns vissa likheter med snickeriet – även om det är något helt annat att jobba med de komponenter som ska bli en komplett artikel för stora arbetsmaskiner.

– Jag har lärt mig mycket, men det är också lite likt. Det är likt hur man jobbar med ritningar, även om det är en helt annan detaljnivå för produkterna vi jobbar med på Skaraverken än när man ska bygga en byrå. Det är kul, och jag vill fortsätta lära mig nytt. Framför allt blir jag glad när jag får höra att de är nöjda med mitt arbete och att jag kan bidra med något bra. Då blir jag stolt!

Precis när Teklit skulle börja sin utbildning till möbelsnickare blev han också pappa till en son som nu hunnit fylla fem år. Varannan vecka går all fritid till att hitta på saker tillsammans.

– Han har så mycket energi, vi brukar åka till stora lekplatser och han vill aldrig sluta leka med de andra barnen. Det är härligt att se. Vi lär varandra saker också, jag har lärt honom spela lite fotboll och han lär mig bättre svenska, säger Teklit och skrattar.

Mer aktuellt på Add Up

Idag inviger vi våra två nya kontor!

Varmt välkomna Våra nya kontor finns numer i Vänersborg (helt nytt) och ny plats för vårt kontor i Jönköping då
Läs mer

Idag hälsar vi vår nya regionchef Öst varmt välkommen!

Idag hälsar vi vår nya regionchef för Öst Mia Grund Johansson varmt välkommen till oss. Hon har en tidigare bakgrund
Läs mer

Vi är både glada och stolta! Vi gör skillnad.

Äntligen får vi lov att berätta den glada nyheten som vi fick till oss i förra veckan. Vi är finalister
Läs mer

Spontanansökan

Skicka in ditt CV och personliga brev, så är du med kontinuerligt i vår matchningsprocess.